Besiktningsorganisation Slussen. 

Bussterminal Slussen
Projektet hanterar bl.a. utformningen av ny bussterminal som ska byggas i Katarinaberget. Här ska projektet säkerställa att den nya bussterminalen och dess anläggningsdelar innehar de funktioner och tekniska krav som behövs för trafikförvaltningens nuvarande och framtida verksamhet.

Tunnelbana Slussen
En viktig funktion inom delportföljen är säkerställandet av att det under ombyggnaden av Slussen blir minimal påverkan på SL:s befintliga anläggningar och tunnelbanetrafik. Detta utförs bl.a. genom bevakning och granskning under genomförandet av Stadens projekt Slussen.

Under ombyggnaden av Slussen kommer trafikförvaltningen att modernisera befintliga teknikutrymmen samt biljetthallar inom Slussen. Det handlar om att införskaffa ny teknisk utrustning samt att omplacera den till de nya utrymmen som byggs i Slussen. Biljetthallar kommer att byggas om pga ombyggnation av Slussen. De arbeten som berör Slussen kommer pågå till ca 2025.

Lokalbana Slussen
Saltsjöbanans slutstation kommer att återläggas vid Slussen. Saltsjöbanan ligger kvar i befintligt läge på Stadsgården för att sedan gå in i den överbyggda strukturen på kajplan intill Katarinahissen. Här skapas ett stationsläge med två spår, perrong samt en koppling till tunnelbanans norra perrongändar samt till den nya bussterminalen. Arbetena med detta pågår till ca 2025.